بسم الله الرحمن الرحیم جایگاه روز جمعه
نماز جمعه این هفته شهرستان خواف با حضور جمع کثیری ازمردم مومن و خداجوی شهرستان به امامت حضرت حجة الاسلام والمسلمین رمضان بور امام جمعه شهرستان خواف اقامه گردید خطیب جمعه بمناسبت پنجم مرداد سا لروز اقامه اولین نماز جمعه بعداز بیروزی انقلاب اسلامی خطبه اول نماز را به بیان مطالبی پیرامون اهمّیت روز جمعه و نماز جمعه پرداخت امام جمعه شهرستان خواف به جایگاه روز جمعه دراسلام اشاره و اظهار داشت دراسلام روایات در این باره بسیار است پیامبر عظیم الشان اسلام صلی الله علیه واله وسلم فرمود جمعه سرور روزهای هفته و دارای بزرگترین مرتبه در نزد خداوند متعال است ، روز جمعه روز کمک به محرومان و فقراست ، در حدیث است که پرداخت صدقه و انفاق خود را در روز جمعه پرداخت کنید . « وسائل الشیعه / ج 5 / ص 67 »
جمعه عید مسلمانان است – روز جمعه روز ظهور امام زمان (ع) است .
« یخرج قائمنا یوم الجمعه »
در روز جمعه درهای آسمان برای بالا رفتن اعمال بندگان بازمیشود .
پیامبر اکرم (ص) فرمود : در روز جمعه خداوند کارهای نیک را چند برابر و کارهای زشت را محو می کند – به درجات مومنان می افزاید – دعاها را مستجاب می کند – بلاها را دور و حاجات مومنین را برآورده می کند .
پیامبر اسلام (ص) فرمود :
آیا به شما خبر دهم چه کسی اهل بهشت است ؟ کسی که گرما و سرمای شدید او را از اعمال روز جمعه باز ندارد .
برای کسیکه روز جمعه به نظافت پردازد و ناخن و موی سر و صورت خود را کوتاه کند و مسواک زند و بسوی نماز جمعه برود هفتاد هزار فرشته او را بدرقه می کنند و برای او استغفار و شفاعت می کنند . « مستدرک /ج6 /ص 46 » مراسم هفتگی نماز جمعه جایگاه والایی دارد و نه تنها یک عبادت بلکه مظهر وحدت مسلمین و شکوه و عظمت اسلام و آگاهی پیروان قرآن را بالا می برد و نماز عبادی– سیاسی محسوب می شود .
جایگاه نماز جمعه
اولین اقدام پیامبر اکرم (ص) پس از هجرت به مدینه اقامه نمازجمعه بود ، نمازی که با یا ایها الذین آمنوا شروع شده ، نمازی که با جمله فسمعوا الی ذکر الله مردم به اقامه آن ترغیب شده اند ، نمازی که فرمان ترک داد وستد را به همراه دارد ، نمازی که در روایات هموزن حج شمرده شده است « علیک بالجمعه فانها حج المساکین » ، نمازی که بعداز خطبه اش دعا مستجاب میشود ، نمازی که سبک شمردن آن نشانه نفاق شمرده شده است ، نمازی که سزاوار است سفر بخاطر حضور در آن به تاخیرافتد .
حضرت علی (ع) به حارث همدانی میفرماید : « وَ لا تَسافِر فی یومِ جمعةٍ حتّی تشهدَ الصلاة اِلا فاصلاً فی سبیل الله اَو فی امرٍ تُعذَرُ بِهِ » روز جمعه مسافرت مکن تا در نماز حاضر شوی مگر سفری که در راه خدا باشد و یا کاری به انجام آن معذوری . نهج البلاغه نامه 69
پیامبر اکرم (ص) نماز جمعه را حج مساکین دانسته و آنرا موجب آمرزش گناهان شمرده است .
امام کاظم (ع) : از روز پنجشنبه خود را آماده نماز جمعه می کردند .
امام علی (ع) میفرماید : چنانچه غذا یا دوایی سبب ضعف در شما شود از خوردن آن قبل از نماز جمعه خودداری کنید تا مبادا از شرکت در نماز جمعه محروم شوید و کسانی زودتر به بهشت می روند که زودتر در نماز جمعه حاضر شوند .
پیامبر اسلام (ص) فرمود : هر قدمی که مومن بسوی نماز جمعه بر می دارد خداوند حول و هراس روز قیامت را از او کم می کند .
اسلام به 3 اجتماع بزرگ اهمیت داده است :
1 - اجتماعات روزانه که در نماز جماعت محسوب میشود .
2 – اجتماع هفتگی که در مراسم نماز جمعه حاصل میشود .
3 – اجتماع سالانه که حج است .