شخصیت والای امام خمینی (ره)
حضرت امام (ره) دارای اوصاف ویژه ای بود که در تمام وجودش نفوذ کرده و هرگز هرگز به افراط و تفریط نمی رفت . امام (ره) همزمان با تحصیل علوم اسلامی در مقام تهذیب نفس بود .
حضرت امام خمینی که در 15 سالگی که در نجف اشرف به سر می بردند جز در موارد استثنایی ساعت 3 هر شب در کنار مرقد مطهر امیر المومنین حضرت علی (ع) حضور می یافت و حتی وقتی که حکومت نظامی اعلام می شد ، امام به پشت بام
می رفت و ارادت خویش را نسبت به ولایت و اهل بیت علیهم السلام ادا می کرد .
از ویژگی های مهم ایشان این بود که آیین حیات بخش اسلام در تار و پود زندگی
او نفوذ کامل کرده بود و تمام کردار و گفتار و پندارش اسلام بود و آن را با تمام ابعادش می شناخت و به قول شهید آیت الله صدر، امام خمینی در اسلام ذوب شده بود.
امام (ره) در برابر گرفتاری ها و مصائب همانند کوهی استوار ایستادگی می کرد و کوچکترین خللی در روحیه اش وارد نمی شد و نمونه بارز آن شهادت فرزندش حاج آقا مصطفی (ره) بود که پس از اطلاع از شهادت فرزند برومندش فقط فرمودند : او امید اسلام بود و این واقعه را یکی از الطاف خفیه الهی می شمرد .
حضرت امام (ره) با وجود اینکه رهبر تمام مسلمانان جهان بود و می توانست از تمامی امکانات در جهت زندگی خویش بهره مند شود،همیشه از تجملات و کاخ نشینی دوری می کرد و همچون مردم محروم جامعه در خانه ای ساده اما با صفا زندگی
می کرد.نظم حضرت امام (ره) در امور زندگیش به حدی بود که اطرافیان ایشان
برنامه های خویش را بر اساس کارهای حضرت امام (ره) تنظیم می کردند.
نکته دیگر در مورد اوصاف حضرت امام (ره) صفت صرفه جویی بود، او حتی در مصرف آب صرفه جویی می فرمود و از روشن ماندن یک شعله اضافی ناراحت می شد ، سّر محبوبیت امام (ره) و راز عشق جاودانه مردم به خاطر اوصاف بی نظیرش
می باشد .
اهداف و آرمان های حضرت امام خمینی (ره) :
هر انسانی به اعتبار هدف و آرمانش معنا و هویت پیدا می کند ، انسان بی هدف وجود بی انگیزه ای است که در مواجهه با سختی ها ، توجیهی برای بودن نمی یابد .
انسانها در سایه هدف متعالی ، ارزشمند می شوند و ملتها در پرتو آرمانهای بلند به سرافرازی و افتخار میرسند.یکی ازویژگیهای انسان مومن درقرآن ، اعتقاد به هدفداری خلقت است که به سوی کمال حرکت می کند . آزادی جهان اسلام از آرزوهای همیشگی امام (ره) بود.از همان روزهای نخست نهضت به ویژه از 15 خرداد 1342 امام (ره) در فکر و اندیشه نجات مسلمانان و رهایی جهان اسلام بود.
عزت و سربلندی مسلمانان :
اسلام برای انسان خواهان عزّت و کرامت است و ذلّت برای مسلمانان را به هیچ وجه قبول ندارد،امام خمینی (ره) در این اندیشه بود که مسلمانان نتواند حکومت قدرتمندی از جهان اسلام به آن گونه که در صدر اسلام بود،بوجود آورند .
امام (ره) با وجود حاکمان مستبد و خودکامه،امیدی به تحقّق « اتحّاد همگانی» که آن را عامل ایجاد مجد و عظمت اسلامی می دانست،نداشت و راه چاره را در آزادسازی از دست حکومت های دست نشانده می دید .
یکی از آمال امام بزرگوار معرفی اسلام بود ، که می فرمود : همه آمال ما این است که احکام اسلام آن طوری که هست در بین مسلمین پیاده شود و اسلام آن طوری که هست معرفی شود .دیگر آمال امام برگشت به اسلام واقعی بود،همانطور که فرمود : « ما تا به اسلام بر نگردیم،تا به اسلام رسول الله (ص) بر نگردیم مشکلاتمان سر جای خودش است .» این دو آرمان یعنی آزادی جهان اسلام و بازسازی و احیای دین را می توان عمده ترین آرمان و هدف حضرت امام (ره) دانست که عمر طولانی و سراسر مبارزه و جهاد و تهذیب نفس را در راه تحقق آن صرف کرد .
مقام معظم رهبری :
ملت ایران ملت خویشتن داری است،حوادث تلخ را با متانت تحمّل می کند . سنگینی ها و مشکلات را با قدرت و صبر و با شهامتی که در سطح یک ملت حقیقتاً بی نظیر است از سر می گذراند . . . اما همین ملت متین و صبور در روز 14 خرداد سال 68 حقیقتاً خویشتن داری از دست داد،مصیبت آنقدر سنگین بود که هیچ کس نتوانست در مقابل این مصیبت خونسردی و متانت را حفظ کند .